Pagina's

maandag 21 mei 2012

Zestien.

Ik ga nu even iedereen tegen me in het harnas jagen. (Daar ben ik goed in, zo goed). Want weet je, eigenlijk (laat ik het vooral zachtjes zeggen, misschien slaan jullie me zachtjes dan, in plaats van altijd alleen maar hard). Wat ik wilde zeggen is dat ik maar weer eens concludeer dat ik meer van winter houd dan van zomer. Waarschijnlijk gewoon omdat het kan. Misschien ook wel omdat iedereen al van de zomer houdt. Laat mij maar lekker tegendraads zijn. Mooi woord, tegendraads. Ik hou sowieso van tegendraads. Ik had écht beter zestien kunnen zijn, een strontvervelende puber. (Waarom ik dat niet ben is me een raadsel, ik bedoel die zestien).

(Geheel in stijl heb ik m'n nagels maar eens afwisselend blauw en groen gelakt. Gewoon ook omdat het kan en omdat ik geen zestien ben maar me nog steeds zo gedraag - ik zou me moeten schamen).

- En wat ik eigenlijk écht wilde zeggen is dat ik me afvraag of en wanneer en hoe ik ooit volwassen word.. en of dat eigenlijk wel zo'n goed idee zou zijn..-.

3 opmerkingen:

  1. Zelfs op jou heeft het warme weer - hoewel onbewust - een positieve invloed. Kijk nog maar eens naar je nagels. En doe maar es glimlachen ofzo. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb dat een heel klein beetje: nét over het topje van de zomer heen krijg ik altijd even zin in herfst en winter. Maar als het eenmaal winter is en we een week sneeuw gehad hebben, vind ik dat ook wel weer goed. :P
    En stiekem, heel stiekem (laat ik dit vooral zachtjes zeggen, misschien sla je me zachtjes dan :P) hecht jij wel teveel waarde aan het woord 'volwassen'? :D Er is niet zoiets als een magische grens die je over gaat, je moet eigenlijk ook helemaal niet gaan nadenken over volwassen zijn of niet (net zoals je niet moet nadenken over of je nou écht honger hebt, of je nou écht een hoofdpijn voelt en of je nou écht blij bent of zomaar nep). Je moet gewoon zíjn. :))
    En oh, mensen die vertellen dat ze volwassen zijn en het nog serieus menen ook zijn meestal juist uiterst onvolwassen. Dat moet wel een wetenschappelijk aantoonbare constante zijn. :P

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er is nog een andere blogger (Esra van silhouettenindeschemering.nl) die de winter helemaal geweldig vindt, dus je bent ini eder geval niet de enige :P

    BeantwoordenVerwijderen