Pagina's

vrijdag 5 december 2014

Speculaas. Jumdejum.

Van één van mijn collega's kreeg ik een recept om speculaas te maken. Het is een groot recept, zo groot dat je best wel een tijdje aan het bakken bent en je na het bakken de hele buurt kunt voorzien van speculaas. Wat eigenlijk wel een mooie gedachte is: het nodigt uit tot uitdelen :).

Dit recept is voor 6-8 porties. Je bakt het op een plaat en: vooral niet te lang, het wordt namelijk vanzelf hard. Ik bakte op 180° C., 15 minuten. Ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Zelfs dan kun je nog steeds uitdelen.

What you need: 
- 550 gram roomboter
- 1300 gram witte basterdsuiker
- 250 ml. volle melk
- 1 theelepel zout + 65 g. speculaaskruiden (dit is meer dan een potje!)
- 1.5 kg. bloem
- 200 g. amandelen

What you do:
- Smelt de boter in een grote pan.
- Voeg, als de boter gesmolten is, de suiker en melk, het zout en de speculaaskruiden toe.
- Maak hier een glad beslag van.
- Kneed de bloem hierdoor.
- Verdeel het deeg in 6-8 stukken.
Bak het op gewenste dikte (ca. 3 cm. net wat je zelf fijn vindt).

Bolletje deeg.
What you get:
Jum.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten