Dit recept is voor 6-8 porties. Je bakt het op een plaat en: vooral niet te lang, het wordt namelijk vanzelf hard. Ik bakte op 180° C., 15 minuten. Ik heb de hoeveelheden gehalveerd. Zelfs dan kun je nog steeds uitdelen.
What you need:
- 550 gram roomboter
- 1300 gram witte basterdsuiker
- 250 ml. volle melk
- 1 theelepel zout + 65 g. speculaaskruiden (dit is meer dan een potje!)
- 1.5 kg. bloem
- 200 g. amandelen
What you do:
- Smelt de boter in een grote pan.
- Voeg, als de boter gesmolten is, de suiker en melk, het zout en de speculaaskruiden toe.
- Maak hier een glad beslag van.
- Kneed de bloem hierdoor.
- Verdeel het deeg in 6-8 stukken.
Bak het op gewenste dikte (ca. 3 cm. net wat je zelf fijn vindt).
Bolletje deeg. |
Jum. |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten