Pagina's

donderdag 31 oktober 2013

Wanna-have vriendjes.

Een mooie titel vind ik dat: wanna-have-vriendjes. Meestal gaat het niet om het meervoud, maar dat doet er niet toe. Een iets minder mooie titel is de never-wanna-have-vriendin. Het is mogelijk dat een wanna-have-vriendje het meisje in kwestie zo bekijkt. Positief bekeken is het toch een vriendin. Negatief bekeken is het eigenlijk maar niets, gebakken lucht. Het leven verlangt van je dat je de dingen zo negatief mogelijk bekijkt, houd daar rekening mee. Dingen positief bekijken maakt je wel gelukkiger, maar het is een illusie. Op de lange termijn werkt het averechts. (Echt waar, geloof het nou en wel meteen).

Naast wanna-have-vriendjes en never-wanna-have-vriendinnetjes bestaat er ook nog het type: wanna-have-your-wanna-have-vriendje. Dat is de concurrentie. Of de Concurrentie, zelfs al doet de never-wanna-have-vriendin allang niet meer mee in de strijd, als ze dat al ooit heeft gedaan. Meestal komt deze Concurrentie in de gedaante van meisjes die precies weten wat ze moeten zeggen en die ook precies weten hoe ze wie dan ook in moeten palmen. Lange wimpers en een lieftallige glimlach. Meisjes die iedereen leuk vinden om mee te praten. Meisjes die echt hartstikke leuk zijn. Totdat ze een leuke jongen ontdekken en de rest van de wereld niet meer bestaat.

En ze rennen en ze rennen en ze doen zo goed hun best.
(De never-wanna-have-vriendin houdt zich in: níet zeggen dat het niet leuk is en níets zeggen over slaan en pootjehaken en wredere zaken).

De grote vraag blijft dan altijd maar weer wat hún titel is.

3 opmerkingen: